אימוני כוח נועדו לעצב את השרירים, לחטב את הגוף וכמובן לחזק את הגוף. קיים מיתוס שגוי הגורס כי כל מי שמבצע אימוני כוח חייב להיות שרירן מגודל גוף, אך זה לא באמת חייב להיות כך.
באמצעות ביצוע תרגילי כוח חוזרים ונשנים ניתן בהחלט לפתח גוף שרירי מאוד אבל אפשר לבנות שגרת אימונים שתחזק את הגוף גם מבלי לקבל מראה מנופח מאוד.
גברים ונשים – אם רצונכם לחזק את הגוף אבל אינכם רוצים להיראות כמו מפתחי גוף בתחרויות בסגנון "מר עולם" קבלו טיפ מנצח: את התרגילים בצעו דווקא במשקלים די נמוכים, אך במספר ניכר של חזרות. למשל, במקום להרים משקולת כבדה מאוד בסט קצר (מפעם פעמים נמוך של חזרות), הרימו משקולת של קלה הרבה יותר אך הקפידו על מספר ניכר של חזרות בכל סט.
אימוני כוח – לבריאות כללית טובה
הרעיון שעומד מאחורי אימוני כוח הוא להעלות את המסה של השרירים בגוף באמצעות יצירת התנגדות. ההתנגדות יכולה להופיע על ידי שימוש במשקל הגוף עצמו (למשל בשכיבות סמיכה או במכשיר כגון מתח) או על ידי שימוש במשקולות או במכשירי כושר אחרים (קפיצים, גומיות ועוד). ישנם כאלה הרואים באימוני הכוח השונים דרך טובה לחטב את הגוף ולרדת במשקל. כל כמה שזה נכון ואין על כך וויכוח, חשוב גם לראות את החשיבות הבריאותית הטמונה באימונים אלה.
השרירים, ולא רק השלד, הם התומכים בגופינו ומאפשרים לנו להתנועע בחופשיות ולעשות ככל אשר נרצה. השרירים החזקים יותר עוזרים לנו לשפר את חילוף החומרים בגוף כך שגם כאשר אנו נחים, המטבוליזם שלנו פועל טוב יותר. אך לא רק גוף יפה יותר וחילוף חומרים טוב יותר הינם תוצאה רצויה של אימוני הכוח.
יש עוד תוצאות שאסור להתעלם מהן. למשל, אימונים כאלה מחזקים את העצמות ומונעים התדלדלות העצם. האימונים מפחיתים את השומן ובכך שומרים על בריאות הלב ומערכת הדם. אימונים קבועים גם משפרים מאוד את איכות השינה ואפילו מחזקים את מערכת החיסון.
זה עובדה וזה הוכח במאות מחקרים מדעיים. למעשה, אימוני כוח גם משפרים את הביטחון העצמי, את דימוי הגוף ומועילים גם כנגד תופעות נפשיות כגון דחק (סטרס), דיכאון או חרדות.
אימוני כוח משלבים כוח ואירובי – שניים במחיר אחד
מקובל מאוד לראות את אימוני הכוח בנפרד מאימוני האירובי. לפעמים, נדמה שזה אכן כך אבל לא תמיד זה חייב להיות באמת נכון. לגוף ויותר נכון ללב לא משנה איך אתם מגדירים את התרגיל אלא חשובה בעיקר התוצאה.
כך, אם אתם מסוגים לבצע אימוני כוח מהירים, כאלה שגם מאיצים לכם את הדופק לרמה קבועה של כ-130 עד 200 אתם נהנים גם מחיזוק השרירים וגם מפעילות אירובית, המחזקת את הלב והריאות. רק חשוב לשים לב שזה לא מגיע על חשבון הדיוק של התרגילים.
בכל גיל אפשר להתחיל
אימוני כוח נחשבים, ובכלל לא בצדק, בתור אימונים לצעירים. אמנם, אנשים צעירים יכולים לראות שיפור מהיר יותר במסת השרירים ובכוחם כבר לאחר תקופת אימונים קצרה יחסית אבל גם מתאמנים מבוגרים ייווכחו כי השינוי הניכר בחייהם הינו עצום. באמצעות התמדה אפשר לחזק את השרירים ולחטב את הגוף גם בעשור החמישי, השישי, השביעי או השמיני.
הדבר שצריך לזכור הוא אחד – להתאים את האימון למצב הבריאותי וליכולת האישית. עדיף להתחיל להתאמן במשקלים נמוכים יחסית ולהגדיל את ההתנגדות בהדרגה. בנוסף, מומלץ לשלב בשגרת האימונים גם אימוני סיבולת לב ריאה, במיוחד אם את אימוני הכוח אתם מבצעים בלא להגיע לדופק מטרה אירובי.
אולי יעניין אותך גם: